fbpx Dr. Szőnyi Mihály | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Dr. Szőnyi Mihály

Gasztroenterológus

1978-ban születtem Budapesten. Ferencvárosban láttam meg a napvilágot. Ekkor szüleim már Vácott éltek és dolgoztak, de a hagyományokhoz híven Testvéreimnek és nekem is a Schöpf-Mérei Kórházban adott életet Édesanyám.

Vácon nevelkedtem, ott jártam általános iskolába, zenei tanulmányokat is folytattam, aktívan sportoltam, sportolok.

Az Eötvös József Gimnáziumba jártam, ahol a családi hagyományoknak megfelelően érettségiztem.

Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2003-ban Általános Orvosi Diplomát kaptam. 

Az egyetem után a Budapesti Szent Imre Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el, azóta is itt dolgozom. 

2008-ban belgyógyász, majd 2010-ben gasztroenterológiai szakvizsgát tettem-“kíválóan megfelelt” minősítéssel. 

2012-ben adjunktusi kinevezést kaptam. 

Két nyelvvizsgám van: angol és német nyelvből szereztem nyelvvizsgát. 

Nemzetközi szervezetek (Endoclub Nord, Osztrák Gasztroenterológiai Társaság, ECCO, ESGE) tagja-,  a  Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja vagyok,

 a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának elnöki tisztségét töltöm be. 

Számos hazai-, és nemzetközi kongresszuson vettem részt, száznál több előadást tartottam. Publikációim is születtek, több cikk írása folyamatban van. 

Fő érdeklődési területem a gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség és a Colitis ulcerosa), a hasnyálmirigy és az epeúti betegségek. A nyelőcső-, gyomor-, máj, vékonybél betegségek ,a táplálás terápia iránt is nagy érdelődést mutatok. 

Az úgynevezett funkcionális bélbetegségek (IBS) is vonzanak, terápiájuk nagy kihívást jelent. 

Az endoszkópia világa, a diagnosztikus és terápiás lehetőségek, újdonságok nem múló álmot jelentenek számomra. 

Az egyetem alatt Amerikában összesen 4 hónapot tanultam, később Ausztriában voltam ösztöndíjas, majd két évet itt belgyógyász-gasztroenterológusként, részlegvezető főorvosként dolgoztam is. 

Gyermekkorom óta orvoslással, gyógyítással szerettem volna foglalkozni. Mindig is foglalkoztatott az emberi test-, annak megismerése. Később a kórállapotok, betegségek kialakulása, és a gyógyítási lehetőségek. 

Szüleim orvosok. Tőlük csak jót látok, hallok. Így igyekszem jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimnek segíteni.

Őszinte, segíteni akaró-, de ambíciózus-, a szakmaiságot és emberséget egyszerre képviselni kívánó orvos szeretnék lenni. Ezt láttam, így nőttem fel. Ebből soha-, semmilyen formában nem fogok lejjebb adni, úgy érzem, gyógyítani máshogy nem érdemes. Ebben hinni, e szerint élni viszont felemelő. 

Belgyógyász, gasztroenterológusként a fenti elvek, elképzelések szerint a lehető legjobban szeretném a betegeket szolgálni. Rendelőnkben az eszköz-, és tárgyi feltételek ehhez adottak. Világszívnvonalú eszközpark, szakképzett asszisztencia áll rendelkezésünkre.

A honlapomon (www.gyomorvos.hu) megtalálható önéletrajzomban a tanulmányaimról, érdeklődési területeimről hosszabban olvashatnak. Phd munkámat gyulladásos bélbetegség témakörben szeretném megírni. 

Feleségem, két gyönörű gyermekem, három testvérem, unokahúgaim és unokaöcséim, kiterjedt nagy családom és természetesen  szüleim  terveimhez, életemhez nagy segítséget-, sok energiát nyújtanak. 

Mindig is lételemem volt a sport, a zene és a természet. A hazaszeretet, a gyökereink ismerete és az emberi kapcsolatok ápolása fontos számomra. 

A mindennapokhoz erőt a családom, barátaim és betegeim adnak. 

    Rendelési idő

  • Kedd 15:00 - 20:00

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.