fbpx dr. Orentsák Áron | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

dr. Orentsák Áron

Gasztroenterológus

Tanulmányok:

1997-ben érettségizett az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában kitűnő eredménnyel.

Orvosi tanulmányait a budapesti Semmelweis Egyetemen végezte, 2004-ben diplomázott cum laude minősítéssel.

Munkahelyek:

Munkáját a budapesti Szent Imre Kórház Gasztroenterológiai Osztályán kezdte, majd 2005-től az óbudai Szent Margit Kórház III.Belgyógyászati  -Gasztroenterológiai Osztályán dolgozott. 2011-ben fél évig a németországi  Zollernalb Klinikum munkájában vett részt,  majd azóta ismét a Szent Margit Kórházban dolgozik megszakítás nélkül.

2010-ben belgyógyászatból, 2014-ben gasztroenterológiábol tett szakvizsgát.

2014 óta nemcsak a Kórház Gasztroenterológiai Szakambulanciájának munkájában, hanem a sürgősségi endoscopos vizsgálatok elvégzésében is tevékenyen részt vesz, ezenfelül 2016 óta jelentős szerepet vállal a Szent Margit Kórház sürgősségi hasi ultrahangos vizsgálataiban is.

2017-ben adjunktussá nevezték ki.

Több gasztroenterológiai tárgyú szakmai cikkben volt másodszerző, 2016-ban az MGT éves nagygyűlésén poszterrel jelentkezett.

Szakmai tagságok:

FIGAMU (Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportja)

MGT (Magyar Gasztroenterológiai Társaság)

Nyelvismeret:

Angol – középfok

Német - középfok

    Rendelési idő

  • Csütörtök 16:00 - 20:00
  • Péntek 09:00 - 13:00

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.