fbpx Dr. Lásztity Natália | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Dr. Lásztity Natália

Gyermek-gasztroenterológus

Dr Lásztity Natália csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus szakorvos vagyok, munkámat 1992. szeptembere óta végzem, kisebb megszakításokkal. Kétgyermekes családanyaként is sok tapasztalatot nyertem a gyermekek testi és leki egészségének megőrzésében.

Egyetemi tanulmányaim befejezését követően 5 évig dolgoztam a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikáján gyakornokként, majd szakorvosként is. Koraszülött intenzív részlegen és az újszülöttgyógyászatban töltöttem több időt kezdetben, résztvettem diabeteológiai szakrendelésen és az elhízott gyermekekkel is foglakoztam. Három éven át az egyetem PhD hallgatójaként végeztem kutatásokat az akut hasnyálmirigy-gyulladás során lezajló gyulladásos folyamatok, oxidatív stressz és kezelésben alkalmazott speciális táplálási forma (szondatáplálás) témakörében. A PhD fokozat megszerzését követően kezdtem el dolgozni a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati Osztályán, majd későbbiekben a gasztroenterológiai részlegen, ahol jelenleg főorvosként végzem mindennapos munkámat. Az endoszkópos részleg helyettes vezetője vagyok, aktívan endoszkopizálok már közel 10 éve. Részlegünkön végezzük Magyarországon a gyermekkori vékonybél videokapszulás vizsgálatokat is, a munkának aktív részese, szervezője vagyok, ebből a témakörből vannak publikációim, egyik érdeklődési területemet képezi. A gyermek gasztroenterológiai témakörében gyulladásos bélbetegségben szenvedő gyermekek gyógyításával, biológiai kezeléssel is foglalkozom.

Másik fő érdeklődési területem a gyermekkori pancreas betegségek. A Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagjaként és a pancreas szekció vezetőjeként aktívan veszek részt a gyermekkori hasnyálmirigy megbetegedések optimális ellátásának megvalósításában a klinikai adatok gyűjtésével, vizsgálatok szervezésével. Harmadik érdeklődési területem a táplálkozástudomány: az egészséges vagy optimális táplálkozás biztosítása csecsemőkorban, különböző kórállapotokban és a táplálkozási zavarok felismerése, kezelése. Ételallergiás csecsemőkkel és gyermekekkel is foglakozom.

Sok szeretettel várok minden aggodó, vagy beteg gyermeket ellátó szülőt és persze gyermekeiket.

    Rendelési idő

  • Péntek 17:00 - 20:00

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.